10 knygų, kurios privers šypsotis

2020 m. balandžio 1 d.

Dabar kaip niekada anksčiau labai svarbu puoselėti vidinę ramybę ir pozityvų mąstymą. Jei negalite apsispręsti, ką skaityti namuose, parengėme ypatingą knygų sąrašą. Jame rasite skoningo humoro kupinus ir tik teigiamas emocijas sukeliančius kūrinius. Linkime malonių skaitymo akimirkų ir geros nuotaikos! Skaitykite ir gera nuotaika dalinkitės su savo draugais ir šeima!

„Naivus. Super.“, Erlend Loe

Norvegų autorius taikliai vaizduoja jauno šiuolaikiško vaikino, siekiančio save pažinti, portretą. Ironiškas ir šmaikštus romanas slepia daug daugiau, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Paprasta kalba knygoje atsakoma į daugelį klausimų, kurie svarbūs įvairaus amžiaus skaitytojams.

„Trise valtimi (neskaitant šuns)“, Jerome K. Jerome

Jei matote skaitantį ir garsiai besijuokiantį žmogų, tikėtina, kad jo rankose – „Trise valtimi (neskaitant šuns)“. Išskirtinis britų humoras, komiškos ir absurdiškos situacijos bei knygos veikėjai, kuriuose galbūt atpažinsite save ar savo draugus.

„Keliautojo autostopu gidas po galaktiką“, Douglas Adams

Pašėlusi, tačiau labai naudinga instrukcija, kaip keliauti autostopu po galaktiką. Jei niekada neskaitėte Douglaso Adamso kūrinių – ši knyga yra puikus pasirinkimas leistis į viliojančią ir kupinų nuotykių kelionę po literatūros istoriją.

„Slaptas Adriano Moulo dienoraštis“, Townsend Sue

Sudėtinga būti paaugliu – nesutarimai su tėvais, konfliktai, pirmoji meilė ir nežinomybė, ką toliau daryti su savo gyvenimu. Tačiau neapsigaukite, jei manote, kad knygos turinys primityvus – ši knyga tapo bestseleriu ne be priežasties. Čia rasite humoro ir įdomių, nestandartinių minčių apie pasaulį.

„Močiutė, kuri apkeliavo pasaulį dviračiu“, Gabri Ródenas

Ši grakščiu, poetišku stiliumi su humoru parašyta istorija pasakoja apie tai, kaip atrasti save, įveikti sunkumus ir išmokti džiaugtis mažais gyvenimo stebuklais. Tai tarsi kelionė savęs link, kur patys skaitytojai tampa tikraisiais istorijos herojais. Neįprasto žanro knygą būtų galima lyginti su Antoine’o de Saint-Exupéry „Mažuoju princu ar Paulo Coelho „Alchemiku.

„Beprotiškai turtingi“, Kevin Kwan

Tai – ironiška, šmaikšti, auksu tviskanti azijietiška knyga, tapusi pasauline sensacija. „Beprotiškai turtingi“ įsuka į romantiškų įvykių ir neįtikėtinos prabangos sūkurį, kuriame viską valdo klanai, o seni turtai kovoja su naujais.

„Stebuklų dienos“, Keith Stuart

Versdami romano puslapius išgyvensite platų emocijų spektrą. Tačiau užvertę paskutinį puslapį būsite laimingi – toks pagrindinis šios istorijos tikslas. „Stebuklų dienos“ įkvėps nepasiduoti gyvenimo negandoms ir džiaugtis kiekviena diena.

„Jei sumaišytum gyvenimo kortas“, Carole-Anne Eschenazi

Knygoje pasakojama pagrindinės veikėjos Taros istorija ne tik patrauks jausmų giluma, bet ir lengvu, humoro nestokojančiu stiliumi. Ji leis pažvelgti į savo vidinio pasaulio užkaborius, išdrįsti atsiverti visų pirma sau, pasiryžti keistis ir iš naujo priimti gyvenimo iššūkius.

„Dėl to verta gyventi“ Richard Roper

Tai – pirmasis autoriaus romanas apie vienišiaus Endriaus istoriją, kuriam tenka rinktis: pasakyti tiesą ar likti saugiame melo kokone? Juokingas, švelnus ir jaudinantis pasakojimas primins, kad vienatvė baigiasi išdrįsus ieškoti meilės ir atsiverti gyvenimui.

„Nereikšmingumo šventė“ Milan Kundera

Romane svarstomos pačios rimčiausios problemos ir tuo pat metu neištariamas nė vienas rimtas sakinys, kalbama apie šiuolaikinį pasaulį ir sykiu vengiama bet kokio realizmo. Istorija sukasi apie keturis draugus, jų nerūpestingai leidžiamas dienas ir aptariamus įvairiausius dalykus. Tai – kūrinys, kupinas įžvalgų ir žaismingumo, kurį lengva skaityti.

Atgal
Aa HD