4 svarbios priežastys, kodėl elektroninė skaityklė yra puiki švietimo priemonė

2020 m. rugpjūčio 17 d.

Labai greitai studentai grįš į buvusį kursą: pamokos, vadovėliai, namų darbai. Bet kas sakė, kad įprastas mokymosi procesas negali būti patogesnis ir šiuolaikiškesnis? Kviečiame susipažinti su „E Ink“ elektroninėmis skaityklėmis – galbūt geriausiomis programėlėmis studijoms, įrenginiais, kuriuose suderintos naudingiausios spausdintų knygų ir planšetinių kompiuterių savybės. Čia yra 4 pagrindinės priežastys, kodėl šie įtaisai puikiai tinka bet kokio tipo ugdymui: mokykloje, universitete ir, žinoma, namuose.

1. Saugu akims ir energijos vartojimo efektyvumas

Stebina tai, kad savo optinių charakteristikų atžvilgiu el. skaityklės ekranas yra arčiau įprasto spausdinto puslapio, o ne išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio ekrano. Dėl elektroninio rašalo technologijos el. skaityklė yra saugi regėjimui, o tai labai svarbu vaikams ir paaugliams, kurie reguliariai praleidžia pusę dienos skaitydami vadovėlius. Tos pačios technologijos dėka ekranas yra neįtikėtinai energiją taupantis ir energiją vartoja tik tada, kai verčiate puslapius ar įjungiate priekinį apšvietimą. Tai reiškia, kad prietaisai gali lengvai veikti ilgiau nei mėnesį vieną kartą įkrovus akumuliatorių, o tai taip pat labai svarbu kiekvienam studentui.

Kitas malonus faktas: visos šios savybės taikomos bet kuriai šiuolaikiškai „PocketBook“ el. skaityklei, neatsižvelgiant į jos kainą.

2. Mažiau knygų, kurias reikia atsisiųsti

Prisiminkite, kiek dalykų kiekvieną dieną turėjote neštis savo mokykliniame krepšyje: vadovėlių, užrašų knygelių, užklasinio skaitymo bibliotekų knygų, keletą rašiklių ir kitų reikmenų. Na, el. skaityklės dėka didžiosios šios apkrovos dalies nebebus. Žinoma, mes kalbame apie knygas, kurios iš kuprinės ar rankinės bus perkeltos tiesiai į „PocketBook“ įrenginio atmintį.

Atminties kiekis skirtinguose modeliuose skiriasi, tačiau nesvarbu, ar tai „PocketBook Basic 4“ (8 GB vidinė + iki 32 GB „microSD“ kortelė), „PocketBook InkPad X“ (32 GB vidinė) ar „PocketBook Color“ (16 GB vidinė + iki 32 GB „microSD“ kortelė) ) – pakanka bet kokio įrenginio atminties, kad tilptų didžiulė biblioteka.

Be to, „PocketBook“ el. skaityklės yra vienos kompaktiškiausių ir lengviausių rinkoje. Mažiausias šiuolaikinių modelių svoris yra tik 145 g („PocketBook Basic 4“ su 6 colių ekranu), didžiausias – tik 310 g („PocketBook InkPad X“ su 10,3 colių ekranu). Vidutiniškai 6 colių įtaisų svoris neviršija 160 g, o tai galima palyginti su įprastu knygiškuoju kompiuteriu.

3. Nėra socialinės medijos – nėra blaškymo

Taip, atrodo, kad technologijos yra pasiekusios tokią vystymosi stadiją, kai pranešimų programėlių ir socialinių tinklų nebuvimas greičiausiai yra prietaiso privalumas, o ne trūkumas. Ypač kai kalbama apie prietaisą, skirtą vaikams ir paaugliams mokytis. Galų gale, kaip knyga (o tuo labiau vadovėlis) gali konkuruoti su virusiniais vaizdo įrašais, televizijos serialais ar žaidimais? Be abejo, šiuolaikinė el. skaityklė suteikia prieigą prie interneto ieškoti informacijos ar įsigyti knygų, tačiau kalbėtis su draugais ar žiūrėti „YouTube“ neįmanoma.

„Kai aš skaitau, aš tik skaitau.“ El. skaityklė moko nepamiršti, padeda išlikti susikaupusiems ir nesiblaškyti kas dvi minutes žiūrint socialinės medijos kanalą.

4. Visų rūšių knygos yra laukiamos. Net spalvotos

„PocketBook“ nėra uždara sistema su keliais palaikomais formatais ir failų perkėlimo draudimu. Mūsų el. skaityklė palaiko daugiausiai formatų – iki 19 knygų, 4 grafinių ir 6 garso formatų. Taigi beveik bet koks į įrenginį įkeltas failas bus atidarytas be papildomų konvertavimų. O naudojant naująją „PocketBook Color“, prietaisų ekrane spalvotai bus rodomi vadovėliai, knygos vaikams, komiksai ir kiti failai su spalvotomis iliustracijomis.

Ir tai ne visos geros žinios apie failų rodymą, nes „PocketBook“ yra unikali ekosistema, leidžianti patogiai skaityti bet kuriame įrenginyje. Elektroninę biblioteką galima lengvai sinchronizuoti su „PocketBook Cloud“, o „PocketBook Reader“ programos dėka galite tęsti knygos skaitymą nuo tos pačios vietos naudodamiesi ne tik el. skaitykle, bet ir išmaniuoju telefonu, planšetiniu ar nešiojamu kompiuteriu. Ši skaitymo laisvė tikrai patiks studentams.

Kita svarbi savybė, dėl kurios el. skaityklė tampa idealia mokymosi priemone: mokinys gali daryti žymas, paryškinti ir išsaugoti esmines citatas ir teksto dalis bei jas komentuoti. Ir visa tai galima padaryti nenutraukiant skaitymo!

Atgal

Kaip dauguma įmonių, „PocketBook“ naudoja slapukų technologiją, kad pagerintų naudotojų patirtį analizės ir rinkodaros reikmėms siekiant jums rodyti aktualius, jūsų poreikius atitinkančius pasiūlymus, kol naršote svetainėje ir trečiųjų šalių svetainėse. „PocketBook“ gerbia jūsų privatumo teises, todėl prašome šiek tiek laiko skirti Slapukų nuostatų tvarkymas. Atminkite, kad absoliučiai būtini slapukai yra visada įjungti. Jei sutinkate su visų slapukų failų naudojimu, iškylančiajame lange tiesiog spustelėkite Gerai. Norėdami sužinoti daugiau apie slapukų technologiją, jos privalumus ir kaip „PocketBook“ ją naudoja, eikite į mūsų Pranešimą apie slapukus.

Aa HD