Geriausios 2020 metų knygos: TOP 5 šedevrai ir bestseleriai verti jūsų dėmesio

2020 m. gruodžio 14 d.

Pasaulinei literatūrai šie metai buvo itin sėkmingi: pasaulį išvydo ne tik visiems gerai žinomų, bet ir debiutuojančių autorių kūriniai. Išrinkti 5 geriausius kūrinius šiemet buvo nemenkas iššūkis. PocketBook pristato TOP 5 2020 metų knygas, kurias kiekvienas turėtų perskaityti – apie jas bus kalbama dar ilgai!

Barakas Obama - „Pažadėtoji žemė”

44-tasis JAV prezidentas ir Nobelio taikos premijos laureatas be abejonių yra vienas ryškiausių ir populiariausių mūsų laikų politikų. Nenuostabu, kad 768 puslapių memuaras tapo bestseleriu pirmąją prekybos dieną.

„Pažadėtoji žemė” nėra tiesiog autobiografija. Tai atviros prezidento įžvalgos apie demokratiją, ekonomiką, galią ir valdžią, bendruomenę ir rasizmą. B. Obama taip pat dalinasi nuoširdžia nuomone apie savo sąjungininkus ir konkurentus, apibūdina pasaulio lyderių charakterį ir elgesį tarptautinėse derybose, lėmusiose modernios istorijos kursą.

Gera žinia audioknygų gerbėjams - anglišką knygos versiją įrašė ne kas kitas, o pat B. Obama!

Kenas Foletas - „Vakaras ir rytas”

Šio britų kilmės autoriaus knygos sulaukia tokio pasisekimo, kad jį galėtume lyginti su tokiais modernios literatūros fenomenais kaip Stivenas Kingas, Denas Braumas, Džonas Grišemas. Kokia Keno Foleto paslaptis? Rašytojui puikiai sekasi paaiškinti sudėtingus dalykus paprastai, negailint detalių ir gilesnių teksto prasmių.

Ilgai lauktas naujasis romanas „Vakaras ir Rytas” yra ketvirtoji populiariųjų „Kingsbridžo“ istorinių romanų serijos apie viduramžių Angliją dalis. Kartu su autoriumi dirba istorikų komanda, todėl skaitytojai gali tikėtis pasinerti į išpildytą praeities paveikslą, kupiną tamsos ir susiskaldžiusios šalies politinių intrigų. Įtraukiantis siužetas, ryškūs veikėjai ir lengvumas, įprastai nebūdingas tokiems istoriniams romanams.

Dar neteko skaityti Kingsbridžo serijos knygų? Turime puikių naujienų: „Vakaras ir Rytas”
yra likusių trijų knygų priešistorė ir puikus būdas susipažinti su visa serija.

Lidija Milet - „Vaikų biblija”

Naujoji „Pulitzer Prize” premijos finalistės novelė – tai nuostabi alegorija apie kartų kaitą ir artėjančią aplinkosaugos katastrofą. Autorė puikiai maišo žanrus ir stilius, tad istorija primena lengvą romaną paaugliams, „Musių valdovą” ar net „Nojaus arką”.

Keletas šeimų nusprendė kartu išsinuomoti milžinišką dvarą vasaros atostogoms. Suaugę jaučiasi labai pavargę nuo kasdienių problemų, todėl iškart pasineria į nerūpestingus vakarėlius pamiršdami vaikus, kurie palaipsniui praranda pasitikėjimą vyresnių kartų išmintimi. Dieną, kai dvaras yra atskiriamas nuo viso pasaulio, būtent vaikams tenka priimti sunkius sprendimus, sumokant už suaugusių klaidas.

„Vaikų biblija” buvo įtraukta į JAV Nacionalinius knygų apdovanojimus, taip pat į „The New York Times” 10 geriausių metų knygų sąrašą.

Ariana Davis - „Ką darytų Frida?: gidas drąsiam gyvenimui”

Ši knyga – tai daugiau nei tiesiog legendinės meksikiečių menininkės biografija. Įkvėpta Fridos Kahlo drąsos ir originalumo, autorė padeda skaitytojui atrasti atsakymus į sunkius klausimus.

Jos gyvenimas tai spalvinga meilės, meno ir kančios mozaika, tad išskirtinis rašytojų ir režisierių dėmesys Fridai yra lengvai paaiškinamas. Ariana Davis neapsiribojo tik menininkės gyvenimo istorija. Ji Fridą laiko tobulu pavyzdžių modernioms moterims, stokojančioms pasitikėjimo ir drąsos būti laimingomis. Dėl to remiantis legendos biografija, Ariana atsako į paprastą klausimą: „Ką šioje situacijoje darytų Frida?” .

Knyga yra įtraukta į daugelį pasaulinių reitingų ir turi puikias galimybės tapti motyvaciniu metų kūriniu.

Daglas Stiuartas - „Šagis Beinas”

Žinoma, TOP sąrašo negalime pabaigt be didžiausio metų debiuto! Pirmoji škotų autoriaus Daglaso Stiuarto novelė tapo tikra sensacija, autoriui teko vienas prestižiškiausių literatūros apdovanojimų – „Booker Prize” premija.

Siužetas vyksta Glazgo mieste, Margaret Tečer vadovavimo laikotarpiu. Ši autobiografinė knyga pasakoja apie sunkų, kartais nepakeliamą 16-mečio gyvenimą. Vaikinas gyvena su priklausomybę nuo alkoholio turinčia motina, kuriai beviltiškai bando padėti kovoti su vidiniais demonais, kartu mokydamasis nebijoti būti savimi.

Autoriui prireikė beveik dešimtmečio užbaigti savo pirmąją knygą, kuri buvo atmesta daugiau nei 30-ties leidėjų.

Atgal

Kaip dauguma įmonių, „PocketBook“ naudoja slapukų technologiją, kad pagerintų naudotojų patirtį analizės ir rinkodaros reikmėms siekiant jums rodyti aktualius, jūsų poreikius atitinkančius pasiūlymus, kol naršote svetainėje ir trečiųjų šalių svetainėse. „PocketBook“ gerbia jūsų privatumo teises, todėl prašome šiek tiek laiko skirti Slapukų nuostatų tvarkymas. Atminkite, kad absoliučiai būtini slapukai yra visada įjungti. Jei sutinkate su visų slapukų failų naudojimu, iškylančiajame lange tiesiog spustelėkite Gerai. Norėdami sužinoti daugiau apie slapukų technologiją, jos privalumus ir kaip „PocketBook“ ją naudoja, eikite į mūsų Pranešimą apie slapukus.

Aa HD