Mokykla namuose: penkios priežastys, kodėl vaikui pravers e. skaityklė karantino metu

2020 m. balandžio 20 d.

Nors gyvename neįprastu laikotarpiu, vaikų ugdymas išlieka svarbus. Laimei, šiandien yra daug galimybių internetu mokytis iš namų. Žinoma, kontroliuoti vaikų veiklą internete – sudėtinga užduotis. Nešiojamasis kompiuteris su pradėtais daryti namų darbais ar planšetiniame kompiuteryje skaitoma knyga greitai gali būti iškeisti į žaidimus ar filmus. Ir tai yra visiškai natūralu.

Užuot apriboję vaiko laiką internete ar kontroliuodami jo internetines veiklas, atkreipkite dėmesį į įrenginį, kuris yra idealus mokytis ir tobulėti - PocketBook e. skaityklę.

Kviečiame susipažinti su 5 priežastimis, kodėl PocketBook e. skaityklė yra geriausias el. įrenginys kiekvienam moksleiviui.

Ekranas – saugus akims

PocketBook e. skaityklės ekranas – draugiškas akims. Skirtingai nei planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų ekranai, švytintys iš vidaus, PocketBook „E Ink“ ekranas naudoja tik atspindėtą šviesą, kaip ir įprastas popieriaus lapas. Taigi jis saugus akims lygiai kaip spausdintos knygos puslapis. Dėl to vaikas nuo skaitymo nesijaučia pavargęs ir daug geriau įsisavina naują informaciją.

Virtuali erdvė – neblaško dėmesio

Kiekviename moderniame planšetiniame kompiuteryje ar išmaniajame telefone galima talpinti ne tik knygas, bet ir animacinius filmus, žaidimus, naršyti internete. Tai vienas iš šių prietaisų pranašumų, tačiau, kai kalbame apie vaikus, tai gali tapti problema. Vaikams, o ypač paaugliams, mokytis, skaityti knygas – ne pati lengviausia užduotis. Dažnai jie mieliau rinksis žiūrėti filmą, naršyti socialiniuose tinkluose ar tiesiog bendrauti su draugais messenger ar kitose socialinėse platformose. Kitaip tariant, didžiulė tikimybė, kad naudojantis kompiuteriu ar telefonu vaiko dėmesį patrauks virtuali erdvė.

Nors PocketBook e. skaityklėse galima naudotis internetu, tačiau žiniatinklis skirtas tik internetinių enciklopedijų, informacijos paieškai. Tikrai ne naršymui „YouTube“.

E. skaityklė sukurta patogiam skaitymui

Vaikas neatitraukiamas nuo pagrindinio tikslo – skaitymo, o e. skaityklė turi papildomų įrankių, kurie naudingi mokantis:

  • Galimybė daryti žymas ir pastabas.
  • Galimybė atskirame aplanke išsaugoti mėgstamas knygos dalis.
  • Galimybė versti žodžius, naudojant iš anksto įdiegtus žodynus.

Be to, e. skaityklė – ergonomiška ir sveria tik nuo 155 iki 300 gramų. Vaikas gali ją laikyti patogiai ir ilgai nepaleisti iš rankų. Puslapius galima versti naudojant jutiklinį ekraną ar priekinio skydelio mygtukus.

Mokyklos vadovėliai – visuomet po ranka

PocketBook e. skaityklė – tai tarsi didžiulė biblioteka, kurioje telpa keli tūkstančiai knygų ir kuri gali veikti neįkraunant iki vieno mėnesio. Tai dar ne viskas! PocketBook e. skaityklės palaiko rekordinį formatų skaičių: 19 knygų, 4 grafinius ir 3 garso formatus (kai įrenginys palaiko garsą). Tai reiškia, kad įrenginys lengvai atidarys bet kurį vadovėlį:

  • Matematikos, fizikos, chemijos vadovėlius su formulėmis ir grafikais;
  • Biologijos, geografijos, istorijos vadovėlius su iliustracijomis;
  • Užsienio kalbų vadovėlius su skirtingomis užduotimis ir garso takeliais, dialogais.

Ne tik mokslui, bet ir pramogoms

Skaitymas – tai didžiulius malonumas ir atsipalaidavimas. Jūsų vaikas su tuo nesutinka? Na, tai nenuostabu. Gera žinia, kad e. skaityklė– tai puikus įrenginys, kuris padeda įskiepyti meilę skaitymui. Kaip?

  • Vaikai dievina įrenginius! Jei vaikui reikia skaityti, jis mielai rinksis modernią e. skaityklę su galingu procesoriumi ir liečiamu 6, 7,8 ar 10.3 colių ekranu, priekiniu apšvietimu arba išmaniu „SMARTlight“, „Bluetooth“ ir garso palaikymu.
  • Pasistenkite, kad jūsų vaikas susidomėtų lengvai skaitomais nuotykių romanais ar komiksų knygomis. Taip, PocketBook palaiko ir grafinių kūrinių formatus. Be to, šią vasarą planuojame pristatyti Europoje pirmąją e. skaityklę su naujausios kartos spalvotu ekranu!
  • Skaitykite kartu su vaiku. Laikas, praleistas kartu – gerų santykių tarp tėvų ir vaikų pagrindas. Kodėl nepabandžius skaityti kartu ar išmėginti garsiai skaityti vienas kitam? Tai padės lavinti oratorinius, draminius gebėjimus bei tapti aistringu skaitytoju.
Atgal
Aa HD