Pasiruoškite išsigąsti: 10 geriausių klasikinių knygų Helovinui

2019 m. spalio 21 d.

Artėjant Helovinui Jums paruošėme geriausias klasikines knygas, kurios pasakoja visų laikų keisčiausias,

gąsdinančias ir mistines istorijas. Jūsų Helovinui jos tikrai pridės ryškių spalvų.

„Drakula“, Bram Stoker

Visi žino šio vampyro vardą, bet ne visi yra susipažinę su jo istorija. Na, dabar pats geriausias laikas prisiminti garsiausią Rumunijos grafą.

„Frankenšteinas“, Mary Wollstonecraft Shelley

Klasikinis romanas, kurį būtinai turėtumėte perskaityti. Dauguma vis dar painioja beprotišką monstrą ir jo kūrėją – Viktorą Frankenšteiną.

„Nepaprasta daktaro Džekilo ir misterio Haido istorija”, Robert Louis Stevenson

Tamsus ir mistiškas Londonas XIX amžiaus pabaigoje nepaliks abejingų. Meistriškai papasakota gotikinė istorija tikrai įkvėps sukurti stulbinantį Helovino kostiumą.

„Švytėjimas“, Stephen King

Neįmanoma įsivaizduoti šiurpių istorijų sąrašo be Siaubo Karaliaus. „Švytėjimas“ yra neabejotinai vienas geriausių rašytojo kūrinių. Ar 237 kambarys vis dar jus gąsdina?

„Avinėlių tylėjimas“, Thomas Harris

Šią knygą būtina perskaityti visiems trilerių mėgėjams, net jeigu ir matėte šio romano ekranizaciją.

„Kolekcionierius“, John Fowles

Kitas siaubo kūrinys, tik šį kartą ne apie vaiduoklius ir vampyrus, o apie žiaurius žmonių veiksmus ir šių veiksmų pasekmes. Gerai parašyta, bet savo turiniu tikrai baisi istorija.

„Ašero namų žlugimas“, Edgar Allan Poe

Nepaprastai tamsus ir poetiškas fantastikos ir siaubo pasakojimas. Norėdami visiškai įsijauti, šį kūrinį turėtumėte skaityti vėlai vakare, vienumoje.

„Kai artinasi blogis“, Ray Bradbury

Mažas provincijos miestelis, blogis, kuris slepiasi iš pažiūros linksmame karnavale. Du jauni berniukai bando visus išgelbėti. Ideali knyga Helovino nuotaikai.

„Lapų namai“, Mark Z. Danielewski

Siaubo istorija, nuo kurios neįmanoma atsiplėšti net ir tada, kai širdis, atrodo, tuoj išokš iš krūtinės. Tai klasikinis siaubo romanas, tapęs bestseleriu.

„Rozmari kūdikis“, Ira Levin

Šis romanas pelnė pasaulinę šlovę, kai buvo ekranizuotas. Helovinas yra puiki proga susipažinti su originaliu kūriniu ir nuspręsti, kas baisiau: knyga ar filmas.

Atgal
Aa HD