Helovino nuotaikoms artėjant: Top 7 istorijos, kurias privalu perskaityti arba peržiūrėti prieš Helovino šventę.

2021 m. spalio 22 d.

Helovinas – viena ryškiausių rudens švenčių, kuri įneša į gyvenimą daug spalvų bei juoko, o kartais ir siaubo. Dalinames siaubo istorijų sąrašu, kurios nepaliks Jūsų abejingais ir privers krūptelti.

Kai moliūgai pradeda šypsotis gatvėse, tai reiškia, jog netrukus Helovino šventė.

Bet jei šis faktas nenuteikia Jūsų pozityviai – nesijaudinkite! Mes žinome, kaip greitai ištaisyti situaciją ir sugrąžinti Jums šventinę nuotaiką.

Viskas, ką Jums reikia padaryti, tai dar kartą perskaityti ir peržiūrėti mūsų Top 7 knygas/filmus, kurie laikomi siaubo žanro šedevrais!

„Švytėjimas“ (orig. The Shining)

Vienas populiariausių Stiveno Kingo romanų daugeliu atžvilgių gavo kulto statusą dėl Kubriko adaptacijos. Sena gera istorija apie rašytoją, kuris lėtai eina iš proto didžiulio tuščio viešbučio fone, niekada neleis nuobodžiauti!

„Avinėlių tylėjimas“ (orig. The Silence of the Lambs)

Tik tikri žmonės, kurie kuria tikrus siaubus, gali būti baisesni už anapusines jėgas... Knyga apie serijinį žudiką yra puiki, tačiau filmas su genealiuoju Anthoniu Hopkinsu – ne ką prastestis.

„Drakula“ (orig. Dracula)

Visų laikų klasika! Garsiausio vampyro istoriją būtina perskaityti visiems siaubo mėgėjams. Helovinas yra puikus laikas pamiršti apie gražiai atrodančius paauglius vampyrus ir grįžti prie kraujo ištroškusio originalo.

„Skambutis“ (orig. Ring)

Kojo Suzukio romano adaptacija tapo tikra sensacija, suteikdama mums vieną ryškiausių personažų – Samarą. Tačiau originali knyga niekuo nenusileidžia filmui – galbūt net jį pranoksta.

„Rozmari kūdikis“ (orig. Rosemary's Baby)

Klampią ir beviltišką Iros Levino romano atmosferą į ekranus puikiai perkelia „Oskarą“ laimėjęs Romanas Polanskis. Ir knyga, ir filmas labiausiai gąsdina satanizmo realistiškumu.

„Dabar nežiūrėk“ (orig. Don't Look Now)

Venecija, mirtis, vaiduokliai, keistos vizijos ... Dafnės diu Morjė romanas ne tik gąsdina, bet ir žavi dėl jos kuriamų vaizdų grožio. Tokią atmosferą šios istorijos adaptacijoje perteikia ir režisierius Nicolas Roegas.

„Egzorcistas“ (orig. The Exorcist)

Viljamo Friedkino filmas apie velnio apsėdimą laikomas pasaulio kino klasika. Įdomu tai, kad originalaus romano autorius Viljamas Piteris Blatis buvo filmo scenaristu ir netgi pelnė „Oskarą“ už geriausią scenarijų.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Atgal
Aa HD