Nauja J.K. Rowling knyga „Pelkūnas“ (angl. „Ickabog“) ir kiti bestseleriai, kurie galėjo būti neišleisti

2020 m. birželio 11 d.

Iš pradžių atsakysime į pagrindinį autorės gerbėjams rūpimą klausimą: ne, naujoji istorija nėra susijusi su Hario Poterio pasauliu. Bent jau kol kas : )

Knygoje „Pelkūnas“ veiksmas vyksta mažytėje išgalvotoje šalyje, kur narcizas karalius gąsdina šalies gyventojus paslaptinga pabaisa, mintančia vaikais.

Rašytoja šią istoriją kūrė rašydama visiems žinomus kūrinius apie Harį Poterį. J.K. Rowling kurį laiką apie kūrinį nepasakojo niekam, išskyrus savo vaikus. Visgi karantinas rašytoją įkvėpė prisiminti ir iš palėpės ištraukti jau apdulkėti spėjusią pasaką „Pelkūnas“. Kad pradžiugintų vaikus, kurie dėl karantino laiką leidžia namuose, autorė internete nemokamai pasidalijo keliais knygos skyriais. Be to, rašytoja taip pat paskelbė vaikų iliustracijų konkursą – nugalėtojų piešiniai galbūt atsidurs spausdintinėje knygelės versijoje.

Kol laukiame „Pelkūno“ vertimo, rekomenduojame prisiminti keletą kultinių knygų, kurios galėjo būti neišleistos:

Kerė (Stephen King)

Visi leidėjai atsisakė publikuoti knygą, kuri ilgainiui turėjo lemiamos įtakos autoriaus karjerai. Blogiausia tai, kad pats Stephen King su leidėjais sutiko ir dalį rankraščio net buvo išmetęs į šiukšlių dėžę. Laimei, situaciją išgelbėjo rašytojo žmona – ji įtikino autorių užbaigti istoriją.

Lolita (Vladimir Nabokov)

Vieną iš XX amžiaus kultinių romanų pirmą kartą publikavo prancūzų leidykla, leidžianti erotinę literatūrą, o JAV leidėjai atsisakė spausdinti tokią vulgarią ir amoralią istoriją. Rašytojas nusprendė rizikuoti ir nepralošė: visai netrukus jo darbas sulaukė pelnytos šlovės.

Haris Poteris (J.K. Rowling)

Taip, „Pelkūnas“ nėra pirmasis rašytojas kūrinys, kuris susidūrė su iššūkiais. Daug leidėjų atsisakė patikėti Hario Poterio istorija ir jos nespausdino, tačiau vėliau ji užkariavo visą pasaulį. Vienas iš leidėjų netgi patarė rašytojai susirasti „tikrą“ darbą, nes vaikams skirta literatūra išgyveno krizę.

Atgal
Aa HD