PocketBook apdovanojimai: romantiškiausios 2021 m. poros literatūroje

2021 m. vasario 10 d.

Valentino dienos išvakarėse meilė pradeda mus supti iš visų pusių: ji filmuose, reklamose, prekybos centruose ir, žinoma, knygose! Be to, meilės istorijų galima rasti įvairiausiuose žanruose: nuo klasikinių šedevrų apie amžinąsias vertybes iki romanų apie fantastinius pasaulius ar kriminalinių istorijų. Žinoma, meilė tokiuose romanuose aprašyta įvairiais būdais.

Būtent dėl to nusprendėme sukurti PocketBook romantiškiausių 2021 m. porų literatūroje apdovanojimus. Tam, kad Romeo ir Džuljeta nekonkuruotų su Bela ir Edvardu, savo mėgstamiausias įsimylėjėlių poras suskirstėme į kelias kategorijas. Susipažinkite su PocketBook apdovanojimų nugalėtojų trejetukais įvairiuose žanruose!

Klasikinė literatūra

# 1 „Romeo ir Džuljeta“ – Romeo ir Džuljeta

Taip, skamba šiek tiek banaliai, bet kaip bet koks meilės apibrėžimas gali apsieiti be šios tragiškos poros? Praėjus keliems šimtmečiams ši V. Šekspyro klasika ir dabar yra tyros ir gražios meilės simbolis, kuri, deja, pralaimėjo nelygioje kovoje su realybe.

# 2 „Meilė Choleros metu“ – Florentino ir Fermina

Dauguma Markeso kūrinių persmelkti Lotynų Amerikos poezija ir romantika, tačiau Florentino Arisos meilės istorija gražiai Ferminai įspūdingiausia. Skaitydami šį šedevrą, net ir didžiausi skeptikai kartu su pagrindiniais herojais išgyvens visas jų sėkmes ir nesėkmes.

# 3 „Didysis Getsbis“ – Džėjus ir Deizė

Vienas puikiausių XX a. romanų ir viena ryškiausių meilės istorijų literatūroje negalėjo neatsidurti mūsų sąraše. Nuo pirmojo knygos išleidimo praėjo beveik šimtas metų, o Džėjaus Getsbio jausmai Deizei ir toliau įkvepia vis daugiau skaitytojų kartų.

Distopija

# 1 „1984“ – Vinstonas ir Julija

Meilė tironijos metu ir visiška kiekvieno paprasto žmogaus žingsnio kontrolė atrodo kaip kažkas nerealaus.Vinstono ir Julijos santykiai tokie ir buvo: nerealūs ir iš anksto pasmerkti. Bet kas sakė, kad dėl to jie tapo mažiau gražūs?

# 2 „Neleisk man išeiti“ – Keitė ir Tomis

Nobelio premijos laureato Kazuo Ishiguro sukurtas pasaulis vargu ar gali būti vadinamas klasikine distopija. Mes tai matome žmonių klonų, kurie yra išaugę tapti organų donorais, akimis. Tačiau Keitės ir Tomio pavyzdys rodo, kad klonai yra tik paprasti žmonės, kurie gali jausti visas emocijas, įskaitant meilę...

# 3 „Bado žaidynės“ – Ketnė ir Pitas

Ketnės ir Pito santykius vargu ar galima pavadinti įprasta meilės istorija: dalyvaudami mirtinose kovose ir nuversdami diktatūrą, herojai dažnai tiesiog neturi pakankamai laiko romantikai. Tačiau labai malonu sekti, kaip romane vystosi jų jausmai.

Šiuolaikinė literatūra

# 1 „Normalūs žmonės“ – Konelis ir Mariana

Jaunoji rašytoja Sali Runi jau buvo pavadinta XXI a. Selindžeriu: jos personažai labai artimi skaitytojams – juose galite lengvai atpažinti save ar savo draugus. Romanas apie Marijaną ir Konelį yra tūkstantmečio kartos (Y kartos) meilės istorija – jie jaučiasi nesaugūs ir nežino, kaip gyventi šiame pasaulyje ir ką daryti su savo jausmais.

# 2 „Vienatvė tinkle“ – Jakubas ir Ji (neįvardinta moteris)

Višnevskio kultinio romano esmė puikiai perteikiama jo pavadinime. Iš tiesų, tai knyga apie tai, kaip sunku rasti savo meilę mūsų beprotiškame pasaulyje ir kaip sunku ją išlaikyti. Epistoliniai Jakubo ir jo mylimosios santykiai, kurie vystosi internete – tai puiki meilės istorija skaitmeniniame amžiuje.

# 3 „Bridžitos Džouns dienoraštis“ – Bridžitoa ir Markas

Galima ilgai ginčytis, kiek Bridžita ir Markas yra panašūs į jų prototipus iš nemirtingos Džeinės Ostin klasikos. Tačiau sunku paneigti, kad ši linksma ir romantiška istorija žavi nuo pat pirmųjų puslapių.

Fantastika

# 1 „Haris Poteris“– Ronis ir Hermiona

Neįsižeidžiant Hario ir Džinės, pagrindinė meilės pora Rouling sagoje neabejotinai yra Ronas ir Hermiona. Visose septyniose knygose matėme, kaip vystosi ir bręsta jų santykiai ir galiausiai sulaukėme laimingos pabaigos. Kuri, beje, gali nustelbti net epinį paskutinį mūšį su Voldemortu.

# 2 „Saulėlydis“ – Edvardas ir Bela

„Ką Bela galiausiai pasirinks: Edvardą ar Džeikobą?“ Galbūt nė viena fantastikos saga negalėtų pasigirti tokiu ryškiu meilės trikampiu kaip Stefani Majer romanai. Dėl to Bela ir Edvardas tapo viena populiariausių porų ne tik šiuolaikinėje literatūroje, bet ir apskritai visoje popkultūroje.

# 3 „Raganius" – Geraltas ir Jenifer

Ar galite įsivaizduoti tinkamesnę porą nei pabaisų naikintojas ir galinga burtininkė? Žinoma, Geraltas ir Jenifer turi nugalėti daug demonų: tiek realių, tiek asmeninių, tačiau dėl to jų meilė tampa dar įspūdingesnė.

Detektyviniai romanai

# 1 „Laiškanešys skambina du kartus“ – Frenkas ir Kora

Meilė gali pastūmėti žmones priimti keistus (o kartais net baisius) sprendimus. Sezoninio darbuotojo Frenko ir restorano savininko žmonos Koros santykių istorija aiškiai tai patvirtina.

# 2 „Rebeka“ – de Vinterių pora

Kai jauna mergina priėmė turtingo našlio Maksimilijono vedybų pasiūlymą, ji net neįtarė, kokie pavojai jos laukia šeimos dvare. Tačiau nepaisant visų pavojų, herojė ir toliau myli savo vyrą, nuoširdžiai svajodama apie laimingą gyvenimą nuo nulio.

# 3 „Skandalas Bohemijoje“ – Šerlokas ir Irene

Talentingasis detektyvas neturėjo laiko romantiškiems jausmams moteriai, bet jei tai būtų įmanoma, tokia moteris neabejotinai būtų Irene Adler – geniali aferistė, palikusi kvailio vietoje patį Šerloką Homsą.

Atgal
Aa HD